Sollicitatietips

CV en argumentatie

Een goed CV; daar begint het vinden van een geschikte baan mee!

Zorg voor een up-to-date CV, aangepast op de vacature waarop je reageert. Formuleer bondig en helder, leg de nadruk op relevante werkervaringen en opleidingen. Het komt krachtiger over als jezelf duidelijk kunt aangeven wat je wilt en waarom je dat wilt; alles draait om de argumentatie. Dan ben je tijdens een sollicitatiegesprek geen vragen meer aan het beantwoorden, maar ben je overtuigend aan het toelichten van wat jij als persoon zoekt en hoe je invulling kan geven aan de rol waarop je hebt gesolliciteerd.

Het sollicitatiegesprek

Nadat wij jou, als kandidaat, succesvol hebben voorgesteld bij desbetreffende opdrachtgever zal je worden uitgenodigd voor een eerste gesprek. Kom op tijd en zorg dat je de achtergrond van de praktijk kent. Kijk op internet naar website van de praktijk en laat zien dat je je goed hebt voorbereid. Zorg dat je kunt vertellen over je sterke kanten. Natuurlijk dien je je sterke punten te kunnen beargumenteren met de inhoud van je CV. Dat is na de bovenstaande sollicitatietips al een stuk makkelijker geworden. Als laatste sollicitatietip is het ook handig om enkele vragen over de praktijk en over desbetreffende functie te kunnen stellen. Hiermee toon je aan dat je zeer geïnteresseerd bent in de praktijk en de functie. Wees kritisch en netjes, maar niet te bescheiden!

De eerste indruk

Je eerste indruk is bijzonder belangrijk en wordt binnen de eerste minuut gecreëerd. Deze eerste indruk bestaat uit een aantal factoren die een belangrijke rol spelen. De allereerste indruk laat je achter met je gezicht en je handdruk; houdt oogcontact wanneer je een hand geeft en toon een vriendelijke glimlach. Gebruik je lach (ook met je ogen) nog enkele malen in het gesprek. 55% van de eerste indruk wordt bepaald door je lichaamshouding; het voorkomen en bewegen. Het is belangrijk dat je fris en verzorgd gekleed gaat. Stem je kleding af op het bedrijf, maar kies wel een outfit waarin je je niet ongemakkelijk voelt. Je stem heeft voor 38% invloed op de eerste indruk. Zorg dat je het gesprek ontspannen in gaat, praat rustig en neem kleine pauzes. De overige 7% wordt bepaald door je woordkeuze en door je zinsopbouw.

We hopen dat we je met deze sollicitatietips op weg hebben geholpen.

Meer weten of direct solliciteren?
Neem contact met ons op.


Rovidam Mondzorgbanen
Stationsweg 71
6711 PL Ede
telefoon: 055-5263200
mail: info@rovidam.nlBereid je goed voor op de onderstaande vragen!

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief
Vul hieronder je e-mailadres in om je aan te melden voor onze nieuwsbrieven.
Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Stationsweg 71
6711 PL Ede
055-526 32 00
info@rovidam.nl

Social media

Rovidam is ook te volgen via social media. Like onze facebook pagina, volg ons op twitter of verbind met Linked in voor het actuele nieuws.

© Copyright 2021 Rovidam - Alle rechten voorbehouden
Rovidam Mondzorgbanen gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.